ישנן אופציות רבות לפניה לטיפול נפשי, חלקן יקרות יותר וחלקן זולות יותר.

בטרם אתחיל לסקור את האפשרויות השונות, חשוב לי לציין מספר דברים:

1. ההשקעה בטיפול לרוב מחזירה את עצמה, גם אם לא תמיד באופן כספי. קחו לדוגמא אדם שבעקבות טיפול של מספר שנים מצליח לשפר את הבטחון העצמי שלו, ליצור לראשונה קשרים עם נשים ולבסוף גם להקים משפחה. האם ניתן לכמת את התועלת שהפיק מהטיפול? כמובן שלא.

2. היתרונות של פניה לטיפול פרטי הינם משמעותיים: ניתן לבחור את המטפל הרצוי, יש גמישות רבה במקום ובזמן הטיפול, ואין תלות בגורם מממן כלשהוא אשר יכול לשים מגבלות על אורך הטיפול, לפגוע בסודיות או להתפשר על איכות הטיפול כתוצאה משיקולים כלכליים.

3. לא ניתן להבטיח מראש תוצאות ודאיות לטיפול, וברוב המקרים קשה לדעת את משך הזמן שהטיפול יקח. במקרים רבים מתברר עם הזמן שהמטופל מעוניין לעסוק בנושאים נוספים מעבר לאלה שבגינם החל בטיפול.

4. טיפול יקר יותר אינו בהכרח טוב יותר. הצלחת הטיפול תלויה בגורמים רבים, ואולי יותר מכל – בהתאמה הספציפית שבין המטפל למטופל.

בשוק הפרטי יש מטפלים אשר לוקחים סכומים של 600 ש"ח לפגישה ויותר. אלו הם מחירים גבוהים מאד, שאנשים מעטים יכולים לעמוד בהם, ובוודאי שלא לאורך זמן. לא תמיד המחרים הגבוהים הינם מוצדקים, ובעיני הם גם מעוררים התרעמות – וזאת משום שלפי תפיסתי טיפול צריך להיות זמין ונגיש לכל אדם הזקוק לו. אני אישית מאמין שסכום של 300-350 ש"ח לפגישה הינו הוגן, מאפשר למטפל להתפרנס בכבוד מצד אחד, ומאפשר לאנשים רבים יותר לפנות לטיפול.

אפשרות נוספת היא לקבל טיפול דרך קופת חולים. קופות החולים מציעות טיפולים מסובסדים, כאשר עלות הטיפול הופכת להיות גבוהה יותר ככל שמקיימים יותר פגישות ועד תקרה מסויימת. התעריפים המדוייקים ומספר הפגישות המסובסדות משתנים מקופה לקופה ובהתאם למסלול הביטוח.

אני אישית עובד עם קופות חולים כללית ומאוחדת, והעלות לטיפול דרך הקופה עומד על סביבות 135 ש"ח לפגישה ( התעריפים משתנים מעט מדי פעם)

למי שהפרוטה אינה מצויה בכיסו, יש אפשרות לפנות לתחנות לבריאות הנפש של משרד הבריאות. בתחנות אלה ניתן באופן כללי לקבל טיפול בחינם, אך ישנן מגבלות שונות של תורי המתנה, אי גמישות בבחירת המטפל, ואורך טיפול מוגבל.

יש אפשרויות נוספות לפניה לטיפול, המכוונות באופן כללי לקבוצות אוכלוסיה מסויימות. טיפולים אלה ניתנים חלקם על ידי המדינה וחלקם על ידי עמותות שונות. ניתן, לדוגמא למצוא טיפול מסובסד למשפחות שכולות, נפגעי פעולות איבה, סטודנטים, חוזרים בשאלה, להטב"ים, ניצולי שואה, ועוד ועוד. רשימת השרותים הללו רחבה ומגוונת, משתנה לעתים, ואין באפשרותי למצותה בדף זה. עם זאת, אשמח לסייע ולעזור במציאת טיפול מוזל למי שזקוק לכך. בנוסף, מפעם לפעם אשתדל לפרסם בדף הבלוג שבאתר זה מידע על שירותים ספציפיים לאוכלוסיות שונות – כדוגמת חיילים משוחררים, נפגעות תקיפה מינית ועוד.